Dobro došli!

Građanski opseg uobičajeno nazvan CB, civilni band, jedno je od najboljih sredstava izražavanja i usmene komunikacije, koje koristi radio valove. CB briljantno simbolizira jedan od najdragocjenijih stavova koje čovjek gaji o slobodi pojedinca.

Dobro došli na naš web site!
Želimo Vam ugodno surfanje!

2. nacionalni CB kup

 

 

 

   HSCB 25 godina Logo 01       70-godina-HZTK-logo-boja

Hrvatski savez CB radioklubova u suorganizaciji sa CB radioklubom Lega Osijek te Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije organizira II nacionalni CB kup od 19.- 21.kolovoza 2016. na čepinskom aerodromu Osijek.

Organizirani prijevoz (autobus) kreće iz Zagreba sa glavnog ulaza velesajma u 10,00 sati preko Požege (12,30 sati). Ovisno o prijavi natjecatelja autobus će pokupiti i sve usputne prijavljene na relaciji Zagreb-Ivanić-Požega-Našice-Osijek.

U suradnji sa DUZS Osijek, za smještaj sudionika biti će postavljeni šatori sa kamp opremom (spužve ,vreće za spavanje),a prehrana je osigurana u obližnjem ugostiteljskom objektu. Program započinje dolaskom natjecatelja 19.08.2016. oko 15,00 sati prigodnim  otvorenjem te nastavlja zajedničkim pripremnim edukacijama svih natjecatelja. Nosioci natjecanja su CB radioklubovi sa svojim članovima i polaznici CB radionica.

Povratak je u nedjelju 21.08.2016. nakon zajedničkog ručka i svečanog proglašenja najuspješnijih ekipa oko 16,00 sati. 

Prijava natecatelja traje do 08.kolovoza 2016. preko CB klubova ili prijavom na HSCB (prijavnica na web stranici).

Tema natjecanja (ekipa broji 3-5 članova):

-postavljanje centra veze (šatora)

-podizanje i sidrenje aluminijskog antenskog stupa sa antenom

-rad s agregatom i baterijskim napajanjem za radio uređaj

-rukovanje CB uređajem i uspostava veze

-orijentacija

 

Prijavnicu/ suglasnost za polaznike možete pronaći OVDJE.

Prijavnicu natjecateljske ekipe možete pronaći OVDJE.