Dobro došli!

Građanski opseg uobičajeno nazvan CB, civilni band, jedno je od najboljih sredstava izražavanja i usmene komunikacije, koje koristi radio valove. CB briljantno simbolizira jedan od najdragocjenijih stavova koje čovjek gaji o slobodi pojedinca.

Dobro došli na naš web site!
Želimo Vam ugodno surfanje!

Realizirane aktivnosti u Kraljevici

Ožujak je dobio posebno mjesto u radu HSCB-a jer je održana redovita godišnja Skupština na kojoj je među ostalim odlukama izabran novi Nadzorni odbor, izglasana je misija, vizija, slogan i ciljevi HSCB-a te je primljena nova članica CBRK Zadar.

Osim skupštine održana je svečanost potpisivanja ugovora između HSCB-a i RMZO (Radio mreža za opasnost) kojim su definirani odnosi dvaju partnera i time je HSCB pokazao spremnost suradnje s RMZO na razvoju sustava komunikacija u slučajevima velikih nezgoda, nesreća i katastrofa. Ovo je nova stranica u radu HSCB-a u kojemu je program Mreža imati punu svrhovitost u budućoj suradnji s RMZO. Svečanost je upriličena predavanjima Roberta Vatte, predsjednika RMZO-a i Đuke Pelcla, predsjednika HSCB-a.

Uz sve navedeno, održano je metodičko predavanje profesora Zvonka Koprivnjaka, mag. educ. politechn. et inf. iz Pregrade, člana Hrvatskog društva pedagoga tehničke kulture. Predavanje je održano pod nazivom Komunikacija i planiranje poučavanja u tehničkom području. Predavač je naglasio važnost vještina komunikacije i planiranju u radu s djecom te je donio primjere iz svog bogatog nastavničkog iskustva.

Blagajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture Đurđica Vodopivec održala je predavanje o putnim nalozima i osnovama računovodstva za udruge. Gospođa Vodopivec objasnila je pravilno ispunjavanje putnih naloga te zakonsku regulativu o tome.

Član Upravnog odbora Marijan Magdić i predsjednik Đuka Pelcl pripremili su radionicu prezentacije FRN-a (Free radio network) i praktični pokaz svih komunikacijskih sustava programa MREŽA.

Osim svega navedenog, održane su i sjednice Upravnog i Nadzornog odbora.

Bio je veoma bogat i sadržajan vikend za HSCB i sve njegove članice. Slikovni materijal dostupan je u Galeriji (http://www.hscb.hr/galerija/skupstina-1832017-u-kraljevici.html)