Dobro došli!

Građanski opseg uobičajeno nazvan CB, civilni band, jedno je od najboljih sredstava izražavanja i usmene komunikacije, koje koristi radio valove. CB briljantno simbolizira jedan od najdragocjenijih stavova koje čovjek gaji o slobodi pojedinca.

Dobro došli na naš web site!
Želimo Vam ugodno surfanje!

Ostvaren prvi sastanak za suradnju s RMZO-om

U nedjelju, 13. studenog održan je sastanak između predstavnika HSCB-a (predsjednik Đuka Pelcl, član Upravnog odbora Marijan Magdić, v.d. tajnika Goran Đurđević) i predstavnika RMZO-a (Radio mreža za opasnost) Roberta Vatte. Dogovorena je preliminarna suradnja o sustavnoj edukaciji radio operatera u Sustavu Zaštite i spašavanja svih uzrasta kroz programe koji HSCB provodi poglavito u okviru Nacionalnog centra tehničke kulture u Kraljevici. Također je dogovorena suradnja na obostranom podizanju kapaciteta i međusobnom oplemenjivanju programa.


Suradnja bi trebala biti formalizirana u ožujku 2016. potpisivanjem ugovora o suradnji.
Neformalna suradnja traje već duže vrijeme kroz ustupanje na korištenje prostora u Omišlju. Uvidom u radionice koje HSCB provodi razvidno je da obilujemo kvalitetnim i kompatibilnim sadržajima koncipiranim na terenskom radu i razvijanju raznovrsnih vještina koje su potrebne kako bi se proizveo kadar kakav treba posjedovati jedan TAST ICT(A) tim. Suradnjom s RMZO-om dodatno će se oplemeniti rad HSCB-a te osigurati održivost razvoja.