Svečana sjednica povodom 30. godina rada HSCB-a

Dana 27. kolovoza 2021. godine u prostorijama restorana "Kod Aste" u Osijeku održana je Svečana sjednica povodom 30 godina rada Hrvatkog saveza CB radiokolubova. Uz delegate Skupštine HSCB-a, članova Upravnog i Nadzornog odbora sudjelovali mladi asistenti, budući mentori te drugi uvaženi gosti. No, kako budućnosti nema bez prošlosti, izuzetno nam je drago bilo što je na sjednici mogao prisustvovati i Miljenko Rod, CB Oroz, počasni predsjednik HSCB-a te jedan od osnivača Saveza. 

Isto tako, na naše zadovoljstvo, na sjednici je i prisustvovao i dr.sc. Damir Tomić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture. U ime Gradonačelnika grada Osijeka, gdin. Ivana Radića, s par prigodnih riječi obratio se Antun Šikić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka.

Predsjednik Đuka Pelcl govorom se obratio uzvanicima ističući rad Saveza, programe koje provodi te osobe koje su doprinijele njegovom radu. Kroz povijesni dio rada Saveza, uzvanike je proveo počasni predsjednik Miljenko Rod, opisavši korake koji su doveili do osnutka saveza i osnivačke sjednice u Opatiji, 25. svibnja 1991. godine. Prisjetili smo se i onih koji nažalost više nisu s nama, a čiji je rad svakako ostavio utiska na HSCB. 

Za ovu prigodu, Upravni odbor HSCB-a dodijelio je zlatne plakete osnivačima Miljenku Rodu i bivšem predsjedniku Saveza, gdinu. Branku Mihaliću koji nažalost nije bio u mogućnosti prisustvovati. 

Zlatnu plaketu dobila je i naša krovna organizacija, Hrvatska zajednica tehničke kulture  koja i sama ove godine obilježava 75. godina rada, a pod čijim je okriljem HSCB od 1995. godine.

Svečana sjednica 30 godina 1