Dobro došli!

Građanski opseg uobičajeno nazvan CB, civilni band, jedno je od najboljih sredstava izražavanja i usmene komunikacije, koje koristi radio valove. CB briljantno simbolizira jedan od najdragocjenijih stavova koje čovjek gaji o slobodi pojedinca.

Dobro došli na naš web site!
Želimo Vam ugodno surfanje!

Zimska radionica Zajednice tehničke kulture

U Požegi je od 7. do 10. siječnja održana Zimska radionica Zajednice tehničke kulture u suradnji s HSCB-om. Radionice su održane u prostorijama Gradskog muzeja Požega, a otvorili su je Đukla Pelcl, zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha i Ljiljana Marić. Učenici su imali mogućnosti: sudjelovanje na radionicama modelarstva i avio modelarstva, učiti kako letjeti uz pomoć simulatora letenja, upoznati se s osnovama 3D printanja. U središnjem su dijelu Muzeja učenici imali priliku vidjeti izložbu inovacija članova Kluba . Učenici su na kreativnoj radionici pokazali svojestvaralačke i motoričke mogućnosti, a na robotici su igrali nogometnu utakmicu microbotobima. Mnogi su prvi put u ruci držali lemilicu te se upoznali s osnovama lemljenja.

Radionicu CB radiokomunacije održao je Tomislav Memedović. Učenicima je pokazao kako mogu komunicirati u trenucima kritičnim za učenike – kada nema mogućnosti spajanja na internetsku mrežu. Učili su o CB konfiguraciji, CB stanici, rukovanju CB uređajima te uspostavljanju veze. Učenici su bili zainteresirani za nove spoznaje. Učenicima je za uspješno odrađenu radionicu dodijeljeno priznanje u obliku diplome dipoma Moja prva CB veza.