Dobro došli!

Građanski opseg uobičajeno nazvan CB, civilni band, jedno je od najboljih sredstava izražavanja i usmene komunikacije, koje koristi radio valove. CB briljantno simbolizira jedan od najdragocjenijih stavova koje čovjek gaji o slobodi pojedinca.

Dobro došli na naš web site!
Želimo Vam ugodno surfanje!

Hodnja putevima tehnike po Požeškoj gori

Potporom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske, programska aktivnost „Proljetna škola Hrvatskog saveza CB radioklubova“ održat će se u Požegi od 03.-06. travnja 2018. godine. U sklopu navedene aktivnosti, u srijedu, 04. travnja 2018. godine održat će se jednodnevna terenska nastava orijentacije i komunikacije „Hodnja putevima tehnike po Požeškoj gori“.
Okupljanje sudionika ove orijentacijsko-komunikacijske terenske nastave bit će u srijedu, 04. travnja 2018. u 08,30 sati na trgu Sv. Terezije Avilske.
Učenici 5. do 8. razreda četiri osnovne škola grada Požege: OŠ„ Antuna Kanižlića“, OŠ „Julija Kempfa“, OŠ „Dobriše Cesarića“ te „Katolička osnovna škola u Požegi““ te gosti iz Osječko-baranjske županije, bit će podijeljeni u osam grupa koje će iz različitih pravaca krenuti s trga Sv. Terezije Avilske preko Požeške gore, šumskim putevima do cilja-osnovne škole „fra Kaje Adžića“u Pleternici.
Potporu ovom projektu pružile su i požeške udruge: HPD „Gojzerica“, Odred izviđača Požega, CB radioklub „Sokol“, Požega koje su izradile kartografski orijentacijski put kretanja svake grupe s orijentirima.
Cilj terenske nastave je orijentacijska edukacija uz korištenje sredstava veze PMR stanica. Isto tako, u slučaju nailaska na divlje odlagalište otpada sudionici će isto evidentirati na karti i o tome izvijestiti „Komunalac Požega, d.o.o.“
Uz naznaku hodnje, kao aktivnosti koja doprinosi zdravlju, ova terenska nastava obuhvaća masovnije učešće učenika i njihovo kreativno zapažanje i tehničko korištenje komunikacijskih sredstava tijekom hodnje.
Uz profesionalne voditelje, prisutni su učitelji te članovi udruga i građana koji će se slobodno pridružiti ovoj aktivnosti, a sve će pratiti dežurna ekipa HGSS Stanica Požega, Aeroklub „Požega“ te Aeroklub „Zlatna dolina“, Pleternica.
Sama hodnja, ovisno o pravcu grupe, predviđa se otprilike 4-6 sati te će tijekom iste na dvije kontrolne točke biti osiguran topli napitak i voda. Prigodan ručak (grah s kobasicom) osiguran je na samom cilju u OŠ „fra Kaje Adžića“, Pleternica. Nakon ručka, bit će održane kratke prezentacije službe HGSS Stanica Požega, Odreda izviđača Požega i CB radioamatera (kratka vježba).
Povratak u Požegu je vlakom u 18:55 sati te je planirani dolazak u Požegu 19:15 sati.
Napomena: u slučaju lošeg vremena s padalinama, aktivnost se odgađa i prebacuje na petak, 06. travnja 2018. godine s istim vremenskim terminima.
Isto tako, polaznici su od opreme dužni ponijeti prikladan ruksak te po svom izboru- tekućinu (voda, sok), sendvič, te rezervnu odjeću (čarape, majica, kapa...).

Svi polaznici-učenici su isto tako dužni sa sobom donjeti popunjenu i potpisanu PRIJAVNICU-SUGLASNOST.

Vidimo se!

73!