Dobro došli!

Građanski opseg uobičajeno nazvan CB, civilni band, jedno je od najboljih sredstava izražavanja i usmene komunikacije, koje koristi radio valove. CB briljantno simbolizira jedan od najdragocjenijih stavova koje čovjek gaji o slobodi pojedinca.

Dobro došli na naš web site!
Želimo Vam ugodno surfanje!

Radionice u Cisti Velikoj i Donjem Muću

Hrvatski savez CB radioklubova u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Zajednicom tehničke kulture grada Požege spremno je prihvatio pozive dvaju dalmatinskih škola kako bi realizirali radionicu. To su OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Ciste Velike koja je po uzoru na rođenje slavnog pjesnika kao dan škole odabrala njegov rođendan i OŠ kneza Branimira iz Donjeg Muća. Radionice su održane 21. i 22. ožujka, a vodili su ih Đuka Pelcl, Tomislav Memedović, Nikola Kos i Boris Gretzer te Bojan Floriani iz suradničke Hrvatske zajednice tehničke kulture iz Zagreba. Na radionicama su prezentirane osnove orijentacije i topografije pa su učenici naučili pravilno rukovati kompasom, osnove topografske znakove, te izračun azimuta i kontraazimuta (radionicu je vodio Đuka Pelcl), osnove CB komunikacije: osnovni pojmovi o CB-u, upoznaje s međunarodnom abecedom, podizanje centra veze s antenskim stupom, spajanje agregata i uspostava CB i PMR veze kao i lemljenje na tiskanoj pločici (radionicu su vodili Tomislav Memedović i Nikola Kos). Modelarsku radionicu izrade stalka za lemilicu od šperploče vodili su Đuka Pelcl i Boris Gretzer te je navedena radionica realizirana u suradnji s Zajednicom tehničke kulture grada Požege. Voditelj radionica nazvanih Kreativne radionice na kojima su učenici izrađivali sove, leptire, rakete i druge zanimljive stvari bio je organizator obrazovnih aktivnosti u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture Bojan Floriani. Na radionicama je prisustvovalo 102 učenika.

HSCB nastavlja radionice po svim dijelovima Hrvatske neovisno o veličini škole jer savez se vodi svojim sloganom da je CB za svakoga. Zahvaljujemo školama na pozivu i bilježimo se za iduće susrete.