12. INVENTUM ZTK GP I M.KAPRELI

Na 12. međunarodnom sajmu inovacija Inventum održanom u Iloku od 26. do 28. listopada 2018. godine, sudjelovali su mladi cebeaši pod vodstvom mentora Martina Kaprela, dipl.ing. Inventum se kao stalna regionalna izložba afirmirao kroz godine u nezaobilaznu promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja kao i tehničkog stvaralaštva mladih. U konkurenciji 80 izlagača, predstavili su se s 4 rada te osvojili 3 zlatne te 1 srebrenu medalju.
Članovi CBRK Sokol Požega okupljeni pod Zajednicom tehničke kulture Grada Požege, bili su kako sljedi:  Đurđica Pelcl i Filip Križanac s radom Dekorator koji rješava izradu proizvoda od reciklažnih materijala, Luka Kotorac i David Gelenčir s radom Mini transporter flipsa koji rješava transport flipsa i ostalih obrađenih materijala promjera 5-10 mm, Roko Puljašić i Marta Hac s Uređajem  za drobljenje ječmenog i pšeničnog slada koji rješava obradu cjelovitog ječmenog i pšeničnog slada koji dalje povoljan učinak na ljudsko zdravlje te Marcel Pandža s radom Mini eko dvopolni dozator koji rješava doziranje praškastih materijala koji imaju uporabu u ugostiteljstvu, domaćinstvu ili uredima.

Sudjelovanje mladih tehničara na ovom natjecanju omogućili su Zajednica tehničke kulture Grada Požege i Hrvatski savez CB radioklubova.
Kako bi im i osobno čestitao, primio ih je i  gradonačelnik grada Požege, Darko Puljašić koji je tom prilikom izjavio: "Ove medalje su samo potvrda da ste na dobrom putu i da zajednički možemo raditi u smjeru razvijanja tehničke kulture, kako u našem gradu, tako i šire. Nadam se da ćete poslije srednje škole nastaviti svoje obrazovanje na strojarskom, elektrotehničkom i drugim srodnim fakultetima koji su konkretan preduvjet za tehnološki razvoj i konkurentnost na tržištu. Jer, pametni jesmo, vi i ove medalje ste potvrda – samo se trebamo dobro organizirati i dati vama mladima priliku da pokažete što znate, a na nama i na vašim mentorima je samo da vas usmjerimo u pravom smjeru. Hvala vam na trudu, hvala što ste osvojili te medalje i tako uspješno prezentirali svoj grad."
 A kako je na njih i posebno ponosan, pokazao je i predsjenik HSCB-a, Đuka Pelcl riječima; "Vjerujem kako će u budućnosti ova ekipa još pokazati svoje potencijale. Grad Požega prepoznao je vrijednost Zajednice tehničke kulture i zahvalni smo na tome. Osim ovih medalja, ponosni smo i na činjenicu da nam se po odlasku u mirovinu pridružio Martin Kaprel, iskusni mentor i pedagog i rezultati se evo već vide. U budućnosti očekujemo jednako sjajne rezultate, a u 2019. godini pripremamo još niz projekata, i tehnička kultura doista ide naprijed.