U petak, 4. svibnja 2018. godine u sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" u Požegi održan je treći po redu Aurea fest tehničke kulture te županijsko kolo Modelarske lige u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Požege. Navedena manifestacija okupila je članice zajednice tehničke kulture Grada Požege - Ronilački klub Požega, CB radioklub "Sokol" Požega kao i učeničku zadrugu "Pčelica" osnovne škole Antuna Kanižlića, Požega.

Okupljene predstavnike udruga i natjecatelje pozdravili uz predsjednika ZTK Grada Požege Đuku Pelcla i predstavnici županije i grada- zamjenik župana Vedran Neferović i zamjenik gradonačelnika Ferdnand Troha.

Na samom izlaganju sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog saveza CB radioklubova s programom "Moja prva CB veza" kao i predstavnici Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije koji su predstavljali dronove te najavili prvi sajam dronova "Osijek Drone Expo" koji će održati na osječkom Pampasu 12. i 13. svibnja 2018. godine.

Posebno se istaknula i ekipa mladih inovatora ZTK Grada Požege koja s mentorom Martinom Kaprel predstavila radove  koje spremaju za 16. međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2018 koja će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 18. do 20. listopada.

I dok su se udruge tehničke kulture predstavljale učenicima požeških osnovnih škola, na drugom kraju dvorane provodila se šesta po redu modelarska liga koja je okupila najbolje modelare požeških osnovnih škola, Pleternice, Velike i Čaglina. Ukupno 30 ekipa marljivo je izrađivalo je stolni organizator, no nagradu je na posljetku odnijela ekipa ZTK Požege na čelu s Đurđicom Pelcl i Filipom Križancem. Drugo mjesto osvojili su Danijel i Matej Vukić iz Osnovne škole Stjepana Radića, Čaglin dok su treći po redu bili učenici Katoličke osnovne škole u Požegi-Luka Štimac i Lovro Potrebica. Predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje i predsjednik ZTK Grada Osijeka, Antun Šikić, nagradio je prvoplasirane besplatnim boravkom na 2. ljetnom kampu tehnike koji će se održati u Orahovici od 25. lipnja do 1. srpnja 2018. godine. Kako prvoplasirani Đurđica i Filip zbog drugih obveza nisu u mogućnosti ići, nagrada je otišla u ruke Danijelu i Mateju Vukić.

A kako je bilo, provjerite i na web potralima kao i u našoj galeriji.

http://www.rva.hr/vijest/2018/6216-foto-3-aurea-fest-tehnicke-kulture-okupio-najbolje-mlade-tehnicare-s-podrucja-pozestinehttp://slavonski.hr/zajednica-tehnicke-kulture-grada-pozege-aurea-fest-tehnicke-kulture-i-natjecanje-modelarske-lige/

http://w30.jware.hr/index.php/novosti-pozega/item/2540-aurea-fest-tehnicke-kulture-2018.html

http://www.034portal.hr/clanak.php?z=2462

http://pozeskivodic.com/aurea-fest-tehnicke-kulture-2018-natjecu-se-najbolji-mladi-modelari-iz-sedam-osnovnih-skola/

http://slavonski.hr/zajednica-tehnicke-kulture-grada-pozege-aurea-fest-tehnicke-kulture-i-natjecanje-modelarske-lige/